Hypnotherapie / hypno-coaching

Waar bewustzijn en onderbewustzijn elkaar ontmoeten en er een glimlach ontstaat.

Maak een afspraak

De kracht van hypnotherapie / hypno-coaching

Gebruikmakend van hypnose help ik je onderbewuste blokkades, belemmerende overtuigingen en gedragingen te onderzoeken, zodat verandering kan plaatsvinden. Kom dichter bij je onderbewustzijn en ontdek jezelf!

Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie of hypno-coaching is een techniek om door middel van hypnose tot nieuwe inzichten te komen en het onderbewustzijn in staat van reorganisatie dwingt, waardoor het perspectief op de omstandigheden, op jezelf en op de andere betrokkenen verandert. Het is een techniek om de kritische factor van de geest te omzeilen, ze activeert het mechanisme dat nieuwe informatie met oude, reeds in het onderbewuste opgeslagen informatie vergelijkt. Dit mechanisme zorgt voor dat stemmetje in je hoofd, wat destructieve gedachten als “ ik kan het niet”, “ik ben het niet waard”, “ik ben lelijk” etc… voortbrengt.

Hypnotherapie maakt het mogelijk om op een gecontroleerde manier dit vergelijkende mechanisme te omzeilen. Zo kan nieuwe informatie direct in het onderbewuste worden opgeslagen, wat het mogelijk maakt onze beperkende overtuigingen, blokkades en gewoontes te beïnvloeden, zodat we meteen krachtige veranderingen kunnen aanbrengen.

Dit omdat het namelijk allemaal begint met het maken van keuzes om de al bestaande paradigma’s aan te passen, want wanneer je de baas bent over je eigen hoofd dan kan je alles aan. Door hypnose als een therapeutische techniek te gebruiken kom je in een gerichte gemoedstoestand. Je bewuste blijft wakker en blijft beslissingen maken.

Voor iedereen geschikt*

Hypnose is geschikt voor iedereen die zich niet goed in zijn vel voelt. Je weet misschien niet precies waarom, maar hebt het verlangen dat uit te zoeken. Of je weet precies hoe het komt, maar bent op zoek naar een manier om er iets aan te doen. Vooral wanneer je merkt dat je in het duister tast. Deze vorm van problemen oplossen maakt het namelijk mogelijk om het lek boven water te krijgen, zodat je daarna op een constructieve manier je uitdagingen kan aanpakken.

*Uitzondering : Enkel met toestemming van de psychiater indien je in behandeling bent of wanneer je een psychose hebt gehad.

Waar kan het je bij helpen?

Hypnotherapie / hypno-coaching kan je op veel levensdimensies helpen. Een voorbeeld van veelvoorkomende thema’s zijn :

angsten, fobieën, verslavingen, piekeren, stress, pijn, gebrek aan zelfvertrouwen, verdriet, boosheid, jaloezie, onmacht, relatieproblemen, uitstelgedrag, negatieve gedachten, grenzen, lusteloosheid, vermageren en nog zoveel meer.

Wat is hypnotherapie / hypno-coaching niet?

Het is geen magie en het heeft niets te maken met een mystieke staat van zijn. Het is een heel natuurlijke bezigheid van de mens, want in ons dagelijkse leven gaan we verschillende keren per dag in en uit de hypnotische staat. Bijvoorbeeld tijdens het lezen van een goed boek, of het zien van een spannende film.

Ook betekent het niet dat je je donkerste geheimen zult verklappen. Je onderbewustzijn is er om op jou te letten, dus waarom zou het geheimen gaan verklappen die je niet aan anderen wilt verklappen?

Het is niet dat je de controle verliest, je krijgt juist meer controle door je intens te concentreren op een specifieke gedachte, herinnering of gevoel. Hypnose ontgrendelt namelijk het onderbewustzijn.

Ook is het geen mind control, je slaapt niet, je ervaart enkel een diepe ontspanning en blijft volledig op de hoogte van wat er om je heen gebeurt. Je verliest namelijk niet de controle over je eigen acties, het onderbewustzijn is er om je te beschermen en op je te letten.

Hypnotherapie of hypno-coaching in elke vorm vervangt nooit een doktersbezoek, een bezoek aan de psycholoog of medicatie. Het kan wel ter ondersteuning of aanvullend worden gebruikt.

Specialiteiten

Virtuele maagband

Meer weten

Worstel jij voortdurend met je gewicht en wil je daar voorgoed vanaf komen? De virtuele maagband kan dan de oplossing bieden.

Stoppen met roken

Meer weten

Hypnotherapie / hypno-coaching is een krachtig hulpmiddel en biedt oplossingen op lange termijn aan om definitief te stoppen met roken.

Angst & zelfvertrouwen

Meer weten

Vertrouwen komt van binnenuit en soms lijkt het onmogelijk te vinden. Plant vandaag nog zaadjes om je angsten te overwinnen en je zelfvertrouwen te boosten.

Old Pain To Go®

Meer weten

In veel gevallen wordt het chronische pijnsignaal constant afgegeven en zit de pijnboodschap als het ware ‘gevangen’ in je lichaam.

Mentaal misbruik

Meer weten

Vind jouw geluk terug na mentaal en emotioneel misbruik.

Het overige hypno-coaching aanbod

Verslavingen
Algemene gedragsverandering
Mentaal misbruik
Doelloosheid
Stressbeheersing
Zelfvertrouwen
Faalangst
Leren leren
Trauma mentaal misbruik
Loslaten
Negatief zelfbeeld
Persoonlijke groei
Alcohol stop
Claustrofobie
Piekeren
Pijnreductie
Positief denken
Slaapproblemen
Nagelbijten
Suikerstop
Progressieve regressie
Past life regression

Afspraak maken

Vul het formulier hieronder in voor een afspraak.

Prijs hypnotherapie / hypno-coaching: €134,- per uur
Prijs stoppen met roken in 1 sessie: €152,- per uur