Hypnotherapie

WAAR BEWUSTZIJN EN ONDERBEWUSTZIJN ELKAAR ONTMOETEN

Wat is Hypnotherapie?

Hypnotherapie is een techniek om door middel van hypnose tot nieuwe inzichten te komen en die het onderbewustzijn in een staat van reorganisatie dwingt, waardoor het perspectief op de omstandigheden en op jezelf en de andere betrokkenen verandert. Het is een techniek om de kritische factor van de geest te omzeilen, deze activeert het mechanische dat nieuwe informatie met oude, reeds in het onderbewuste opgeslagen informatie vergelijkt. Dit mechanische zorgt voor dat stemmetje in je hoofd, wat destructieve gedachten als: “ik kan het niet”, “ik heb het niet nodig” en “ik ben het niet waard” etc… voortbrengt.

Hypnotherapie maakt het mogelijk om op een gecontroleerde manier dit vergelijkende mechanisme te omzeilen. Zo kan nieuwe informatie direct in het onderbewuste worden opgeslagen, wat het mogelijk maakt onze beperkende overtuigingen, blokkades en gewoontes te beïnvloeden, zodat we meteen krachtige veranderingen kunnen aanbrengen.

Dit omdat het namelijk allemaal begint met het maken van keuzes om de al bestaande paradigma’s aan te passen, want wanneer je de baas bent over je eigen hoofd dan kan je alles aan. Door hypnose als een therapeutische techniek te gebruiken kom je in een gerichte gemoedstoestand. Je bewuste geest blijft wakker en blijft beslissingen maken. 

Voor wie is het geschikt?

Een therapeutische werkvorm voor iedereen die zich niet goed in zijn vel voelt. Je weet misschien niet precies waarom, maar hebt het verlangen dat uit te zoeken. Of je weet precies hoe het komt, maar bent op zoek naar een manier om er iets aan te doen. Vooral wanneer je merkt dat je in het duister tast. Deze vorm van problemen oplossen maakt het namelijk mogelijk om het lek boven water te krijgen, zodat je daarna op een constructieve manier je uitdagingen aan kan pakken.

Waar kan het bij helpen?

Deze therapie kan je op veel levensdimensies helpen. Een voorbeeld van veel voorkomende thema’s zijn:
angsten, fobieën, verslavingen, stress, pijn, gebrek aan zelfvertrouwen, verdriet, boosheid, jaloezie, onmacht, relatieproblemen, uitstelgedrag, negatieve gedachten, grenzen, lusteloosheid, vermageren en nog zoveel meer.

Wat is hypnotherapie niet?

Het is geen magie en heeft niets te maken met een mystieke staat van zijn. Het is een hele natuurlijke bezigheid van de mens, want in ons dagelijkse leven gaan we verschillende keren per dag in en uit de hypnotische staat. Bijvoorbeeld tijdens het lezen van een goed boek, of het zien van een spannende film. 

Ook betekent het niet dat je je donkerste geheimen zult verklappen.  Je onderbewustzijn is er om op jou te letten, dus waarom zou het geheimen gaan verklappen die je niet aan anderen wilt verklappen?

 

Het is niet dat je de controle verliest, je krijgt juist meer controle door je intens te concentreren op een specifieke gedachte, herinnering of gevoel. Hypnotherapie ontgrendelt namelijk het onderste bewustzijn.

Ook is het geen mind control, je slaapt niet, je ervaart enkel een diepe ontspanning en blijft volledig op de hoogte van wat er om je heen gebeurt. Je verliest namelijk niet de controle over je eigen acties, het onderbewustzijn is er om je te beschermen en op je te letten.

Virtuele maagband

Stoppen met roken

Angsten & Fobieën

Chronische pijn

Mentaal misbruik

Virtuele maagband

Stoppen met roken

Zelfvertrouwen en angsten

Chronische
pijn

Mentaal misbruik

Het overige hypnotherapeutische aanbod

HYPNOTHERAPIE IN ELKE VORM VERVANGT NOOIT EEN DOKTERSBEZOEK, EEN BEZOEK AAN DE PSYCHOLOOG OF MEDICATIE. HET KAN WEL TER ONDERSTEUNING OF AANVULLEND WORDEN GEBRUIKT

Ervaringen​

Het is nu een week geleden dat ik bij jou ben geweest nav stoppen met roken, sedert vorige week dinsdagavond heb ik geen sigaret meer aangeraakt en wat me vooral blij maakt is dat ik geen zin meer heb en dat in tegenstelling tot de vorige pogingen met medicatie en pads.
PIET
Stoppen met roken
Mieke heeft een natuurlijke gave voor hypnotherapie en coaching en dit straalt ze uit met een vertrouwelijke en warme coaching stijl. Meteen voelde ik mij op mijn gemak bij haar en kon zij mijn ogen openen voor zoveel: mijn zelfzekerheid kreeg een boost, ik kreeg inzichten over “waarom” ik ben wie ik ben, reageer hoe ik soms reageer en hoe ik dit anders kan aanpakken. Door haar kreeg ik in de donkerste periode van mijn leven terug een lichtje aan het einde van de tunnel, en vooral “goesting” voor meer leven.
Vroni
Goesting voor meer leven
Vast zitten,oude pijn die steeds terugkeerde. Mieke helpt je uit je kader(daar zie je meer;) Anders naar je denken kijken,durven voelen. Dit is geen korte termijn remedie van afleiding en situaties vermijden,maar duurzaam in zelfvertrouwen en zelfliefde ...aanpakken! Eindelijk durf ik mijn echte zelf te zijn en genieten van het leven
MARLEEN
Genieten van het leven

Maak een afspraak!

Wil je weten hoe ik jou kan helpen?
Boek dan een vrijblijvende afspraak!

Terug gesloten!

Nog maar pas gestart en wij moeten alweer sluiten! Wij houden u op de hoogte zodra we weer van start mogen gaan.

Hou de moed erin en blijf gezond!

Ook online sessies mogelijk!

Heb je angsten, fobieën, verslavingen, stress, pijn, of een gebrek aan zelfvertrouwen waar je niet vanaf komt en helemaal klaar mee bent?

Heb je echter niet de mogelijkheid of de tijd om je te verplaatsen, dan is er de mogelijkheid om een online hypnotherapie- of coachingsessie boeken.

Ontdek vrijblijvend onze werkwijze om jou van het probleem af te helpen.

*Alle prijzen zijn inclusief BTW