Virtuele maagband

Een alternatieve oplossing om definitief
komaf te maken met jouw strijd tegen gewichtstoename.

Maak een afspraak

De virtuele maagband

Worstel jij voortdurend met je gewicht en wil je daar voorgoed vanaf komen? De virtuele maagband kan dan de oplossing bieden. Allemaal kennen we de maagbandoperatie, waarbij je maag operatief verkleind wordt door het plaatsen van een rubberen band rondom de maag.

Dit zorgt ervoor dat je enkel nog kleine porties voedsel kunt eten, wat resulteert in gewichtsverlies. Door middel van hypnose kan je in jouw gedachten onder hypnose een maagband plaatsen. Dit heeft hetzelfde effect, alleen heb je hier geen operatie voor nodig en vermijd je alle risico’s en ongemakken vandien. De oplossing om zeker in overweging te nemen.

De functie van eten

Eten is een manier om ons lichaam van de nodige brandstof te voorzien, zodat wij goed kunnen functioneren. Er is echter een groot verschil tussen “eten om de brandstof in ons lichaam aan te vullen” en “eten omdat we een emotie ervaren”.

Er is meestal een reden waarom je in gewicht toeneemt. Kan je deze reden niet medisch verklaren, dan is de kans groot dat je eten verbindt aan bepaalde emoties. Dit kan zijn om je stress, verveling of verdriet te stillen.

Onze werkwijze

Na de kennismaking, gaan we eerst na wat het doel is dat je wil bereiken. Dit biedt jou een kans om te praten over je eerdere pogingen om af te vallen, je eetgewoontes, eventuele gezondheidsproblemen als die er zijn en je algemene houding tegenover eten. 

Ook leg ik je het volledige programma van de virtuele maagband uit, hoe het werkt en wat het voor jou kan betekenen. Wanneer jij je er goed bij voelt, dan gaan we over tot de eerste sessie.

Het Programma

Het programma van de virtuele maagband bestaat uit 3 sessies in een tijdspanne van 30 dagen:

in de 1e sessie worden je foute eet- en drinkgewoontes aangepakt.

de 2e sessie staat in het teken van het plaatsen van jouw virtuele maagband en testen we die uit. Ik stuur je daarna een geluidsopname en tips op, ter ondersteuning.

Tot slot gaan we in de 3e sessie na of je maagband goed zit en zetten we die strakker indien nodig. Eveneens leer ik je meteen ook zelf-hypnose aan, zodat jij zelf je virtuele maagband strakker kan zetten wanneer jij dat wenst.

Het voordeel van zelfhypnose is dat je het ook voor andere dingen kan gebruiken. Zo kan je het bijvoorbeeld gebruiken om beter te slapen, rustig te worden en natuurlijk nog veel meer.

Nu vraag jij jezelf na het lezen van het bovenstaande waarschijnlijk het volgende af ; “Zal hypnose bij mij lukken?” Hypnotherapie heeft zijn nut bewezen betreft het veranderen van gewoontes. Alleen hypnose is natuurlijk geen wondermiddel, maar een middel wat je in je pad kan ondersteunen. De slaagkans wordt voornamelijk beïnvloedt door je eigen motivatie en inzet. Ook is je vertrouwen in het proces en in mij als hypnotherapeut van elementair belang. Denk je dat het programma van de virtuele maagband ook jou zou kunnen helpen, aarzel dan niet om contact met me op te nemen voor meer informatie of een sessie te boeken.

Hypnotherapie in elke vorm vervangt nooit een doktersbezoek, een bezoek aan de psycholoog of medicatie. Het kan wel ter ondersteuning of aanvullend worden gebruikt.

Afspraak maken

Vul het formulier hieronder in voor een afspraak.
Prijs hypnotherapie: €134,- per uur