Lach workshops

De ongekende magie achter jouw lach, ontdek het hier!

Vraag meer info aan

Wat is lachyoga?

Wat is lachyoga eigenlijk? En waar is het goed voor?

Lachyoga is een combinatie van oefeningen die onvoorwaardelijk lachen combineert met yoga-ademhaling.

Door middel van improvisatie, visualisatietechnieken, de kracht van verbeelding en oogcontact met mensen van de groep,  worden dagdagelijkse situaties nagebootst. Dit leidt in de meeste gevallen al tot een echte lach en een bulderend lachfestijn. 

Als kind lachen we veel zonder erbij na te denken. Op weg naar onze volwassenheid verliezen we echter in mindere of meerdere mate deze kinderlijke onbezorgdheid door onze ervaringen, omstandigheden, gedachten, verantwoordelijkheden, intellect… 

Lachyoga is de enige techniek die het mogelijk maakt voor volwassenen om een duurzame lach op te wekken zonder tussenkomst van onze gedachten, om je terug onbezorgd kind te voelen. Het omzeilt onze beperkende overtuigingen, die veelal ‘de remblokken’ zijn op onze natuurlijke gave ‘lachen’.

De sterke sociale dynamiek van het groepsgedrag gecombineerd met de oefeningen, leiden tot het verlengen en het verstevigen van onvoorwaardelijk lachen. 

Het is wetenschappelijk bewezen dat ons lichaam geen onderscheid kan maken tussen een kunstmatig opgewekte lach en een echte lach. Wat betekent dat een opgewekte lach door lachyoga ons lichaam en onze geest, dezelfde ontelbare voordelen biedt als onze natuurlijke lach. 

Welke voordelen heeft lachyoga te bieden?

Brengt meer blijdschap en positiviteit
Ontspant de spieren
Vermindert pijn
Zorgt voor stress verlichting
Werkt als antidepressiva
Lucht op
Verbetert je longcapaciteit
Verhoogt het zuurstofgehalte in je bloed
Is een ware massage voor je organen
Versterkt je immuunsysteem

Interesse?

Kortom,  lachyoga sessies zorgen niet alleen voor  talloze gezondheidsvoordelen, verbinding en ontspanning; ongeacht cultuur, taal, maatschappelijke functie, …. Maar ze zijn vooral heel plezant en heel leerzaam.  We maken van jouw event een onvergetelijk moment! Hebben we je nieuwsgierigheid weten te prikkelen en wil je graag een lachyoga workshop organiseren?

Neem contact op met Mieke Van Tuyckom van Enough Back To Me BV via onderstaand formulier zodat jullie samen de mogelijkheden kunnen bekijken voor jou persoonlijk, jouw club, jouw werknemers en of jouw bedrijf.

Afspraak maken